x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi turiști au rămas cu mașina blocată în zăpadă, după ce GPS-ul i-a îndrumat pe un drum forestier

Doi turiști au rămas cu mașina blocată în zăpadă, după ce GPS-ul i-a îndrumat pe un drum forestier

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   19:00
Doi turiști au rămas cu mașina blocată în zăpadă, după ce GPS-ul i-a îndrumat pe un drum forestier

Doi turiști care intenționau să ajungă la Mănăstirea Vinișorul au rămas cu mașina blocată în zăpadă. Ei au urmat indicațiile aparatului GPS și au ales un drum forestier, practicabil pe timp de iarnă numai cu autoturisme de teren, dotate cu anvelope corespunzătoare.

„Ieri (miercuri - n.r.) după-amiază în jurul orei 16.00, un apel la 112 anunța faptul că doi turiști au rămas blocați pe un drum înzăpezit în zona Baia Borșa. La fața locului s-au deplasat doi subofițeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borșa. Aceștia au identificat o mașină blocată în zăpadă. În mașină se aflau doi turiști, un bărbat și o femeie, care intenționau să ajungă la Mănăstirea Vinișorul din localitate și au urmat indicațiile aparatului G.P.S. Însă drumul ales de către aceștia este unul forestier, practicabil pe timp de iarnă numai cu autoturisme de teren, dotate cu anvelope corespunzătoare”, anunță IJJ Maramureș.

Jandarmii au deblocat mașina cu troliul din dotare.

„Jandarmii recomandă tuturor cetățenilor care intenționează să parcurgă un anumit traseu, să verifice starea vremii și condițiile meteorologice din zonele în care se deplasează și să se asigure că au echipamentul și pregătirea necesare pentru a parcurge zonele propuse. De asemenea, atunci când aleg un anumit tronson de drum să se asigure că acesta este curățat și practicabil în momentul deplasării, precum și că autoturismul cu care se deplasează este dotat corespunzator”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turişti zăpadă jandarmi