x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turistul rănit în Munții Făgăraș, salvat în urma unei operațiuni care a durat toată noaptea

Turistul rănit în Munții Făgăraș, salvat în urma unei operațiuni care a durat toată noaptea

10 Apr 2022   •   11:30
Turistul rănit în Munții Făgăraș, salvat în urma unei operațiuni care a durat toată noaptea

Turistul de 47 de ani care a suferit sâmbătă seara o fractură de picior în Munții Făgăraș a fost salvat de salvamontiștii din Sibiu și Argeș, în urma unei intervenții care s-a finalizat duminică dimineața.

Potrivit Salvamont Sibiu, apelul la 112 a fost făcut sâmbătă seara. Un bărbat de 47 de ani s-a accidentat și a suferit o fractură de picior în zona Vârfului Negoiu/Strungi din Munții Făgăraș.

La fața locului a fost trimis elicopterul din Caransebeș, dar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, acesta nu a putut să ajungă la victimă.

Elicopterul a reușit însă să lase în apropierea zonei cinci salvamontiști sibieni, care au încercat să recupereze victima prin troliere.

„Din păcate, vremea nefavorabilă, cât și ora târzie a forțat echipajul IGAV să se retragă”, spun salvatorii montani din Sibiu.

În final, s-a intervenit pe jos cu alte echipe pentru sprijin și transport.

În total, aproximativ 30 salvamontiști din Sibiu și Arges au fost implicați în operațiunea de salvare a persoanei accidentate și de acordare a asistenței pentru alte 7 persoane din același grup. Intervenția s-a încheiat duminică dimineața.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont