x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului

Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului

04 Iul 2022   •   18:35
Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului

Situl arheologic subacvatic din zona Cazinoului din Constanţa va fi vizitat gratuit, timp de o lună, de 400 de tineri echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de ghizi, au anunţat, luni, iniţiatorii proiectului.

Proiectul cultural "Vestigii subacvatice 2022" promovează în rândurile publicului tânăr vestigii ale zonei de est a cetăţii antice Tomis, aflate în prezent sub apele Mării Negre.

Conform organizatorilor, în perioada 4 iulie - 5 august, 400 de tineri echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de cinci ghizi - scafandru arheolog vor vizita în mod gratuit situl arheologic subacvatic din zona Cazinoului din Constanţa. Obiectivele ce vor fi vizitate se află la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri şi nu mai departe de 500 de metri de mal.

Programul de scufundări se va întinde pe durata a cinci săptămâni, în zilele de luni până vineri.

Pentru evitarea aglomeraţiei la vestiare şi pe traseul de vizitare, grupurile de vizitatori vor fi programate în două serii, de la ora 10.00 şi de la ora 13.00.

Înscrieri, în limita locurilor disponibile, se pot face pe pagina de Facebook a proiectului sau la tel. 0721905334, între orele 10.00 şi 20.00.

Tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului din Constanța

×