x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șase tone tutun de narghilea confiscate de inspectorii vamali

Șase tone tutun de narghilea confiscate de inspectorii vamali

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   21:30
Șase tone tutun de narghilea confiscate de inspectorii vamali
Sursa foto: Diana Oros

Șase tone tutun de narghilea au fost confiscate de inspectorii vamali la punctul de trecere a frontierei Siret. În documente, produsele provenite din Turcia avea ca destinație o firmă din Ucraina inactivă fiscal.

Potrivit unui comunicat al Autorității Vamale Române, în luna aprilie, inspectorii au inițiat o activitate de analiză de risc în cooperare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) pentru un transport de tutun de narghilea, aflat în tranzit pe teritoriul României. Tranzitul a fost deschis la Biroul Vamal de Frontieră Otopeni și era destinat unei firme din Ucraina.

Inspectorii vamali s-au deplasat la Biroul Vamal de Frontieră Siret unde au identificat un microbuz și o remorcă, înmatriculate în Ucraina. Șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, se prezentase pe sensul de ieșire din România, transportând conform documentelor vamale 600 de baxuri cu tutun pentru narghilea, mai exact 6.000 de kg.

Inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au controlat documentele și mărfurile, fiind identificate 600 baxuri cu tutun de narghilea, origine Turcia. Valoare mărfurilor menționată în factura însoțitoare era de 117.000 de dolari.

Acciza aferentă celor șase tone de tutun de narghilea este de 3.000.000 lei.

Ca urmare a verificărilor suplimentare făcute de Autoritatea Vamală Română în cooperare cu OLAF s-a constatat că firma destinatară era inactivă fiscal, întrunindu-se astfel elementele constitutive ale infracțiunii de prezentare de documente falsificate.

Cele șase tone de tutun de narghilea au fost reținute de Autoritatea Vamală Română și au fost predate, împreună cu ansamblul auto în care erau transportate, SPF Siret - ITPF Sighet pentru continuarea cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tutun confiscat