x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Bihor a fost salvat de pompierii, după ce a căzut în fântâna din curtea casei

Un bărbat din Bihor a fost salvat de pompierii, după ce a căzut în fântâna din curtea casei

10 Dec 2018   •   15:03
Un bărbat din Bihor a fost salvat de pompierii, după ce a căzut în fântâna din curtea casei

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Marghita au salvat, luni, un bărbat de 66 de ani din satul Iteu, comuna Abram, după ce a căzut în fântâna din curtea casei.

Potrivit comunicatului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, solicitaţi prin sistemul unic 112, la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Marghita, din care unul de prim ajutor calificat.

Când militarii au ajuns, victima se afla în apă până la nivelul umerilor şi încerca să se menţină la suprafaţă, agăţându-se de de lanţul găleţii de la fântână.

"Unul dintre membrii echipajului de pompieri, asigurat cu corzi de salvare, a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 12 metri, cu diametrul de circa 80 centimetri, asigurând sexagenarul pentru acţiunea de evacuare, după care, cu ajutorul centurilor de siguranţă, corzilor de salvare şi a altor accesorii specifice, acesta a fost scos la suprafaţă, de pompierii militari", a precizat, în comunicat, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Victima era în stare de hipotermie, iar echipajul de pompieri militari paramedici i-a acordat primul ajutor calificat. Bărbatul a fost transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisarul Alina Dinu, "nu există suspiciuni că bărbatul ar fi fost victima vreunei infracţiuni", ci se pare că ar fi alunecat în fântână. AGERPRES

×