x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi preventiv după ce au înşelat un bătrân prin metoda "Accidentul"

Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi preventiv după ce au înşelat un bătrân prin metoda "Accidentul"

25 Dec 2018   •   19:00
Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi preventiv după ce au înşelat un bătrân prin metoda "Accidentul"

Un bărbat şi o femeie din comuna Străoane, bănuiţi că au înşelat un bătrân de 77 de ani prin metoda "Accidentul", au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani şi arestaţi pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Ieri, 24 decembrie, în jurul orei 13,40, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracţiunii de înşelăciune, fiind contactat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier", se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute, dându-se drept procuror sau medic, i-ar fi solicitat bătrânului suma de 40.000 lei şi şase cartele telefonice, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Bătrânul a plătit 10.000 de lei, însă ulterior a alertat organele de Poliţie, care au stabilit flagrantul.

"În cadrul activităţilor desfăşurate, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focşani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care poliţiştii au procedat la interceptarea acestuia şi conducerea la sediul Poliţiei Municipiului Focşani. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată de către o femeie de 36 de ani", precizează IPJ Vrancea.

Cele două persoane au fost reţinute de poliţişti în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, iar magistraţii au dispus arestarea preventivă a celor două persoane, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi pentru recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii reamintesc faptul că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. AGERPRES

×
Subiecte în articol: metoda "Accidentul"