x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE: Copil de 2 ani în stop cardio respirator, după ce a căzut într-o fântână. A fost solicitat elicopterul SMURD

UPDATE: Copil de 2 ani în stop cardio respirator, după ce a căzut într-o fântână. A fost solicitat elicopterul SMURD

05 Mar 2019   •   15:52
UPDATE: Copil de 2 ani în stop cardio respirator, după ce a căzut într-o fântână. A fost solicitat elicopterul SMURD

Băieţelul, a cărui stare este gravă, va fi transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Kovacs Robert, a precizat, pentru AGERPRES, că victima este în stare de hipotermie şi se află în stop cardiorespirator. 

Un echipaj SMURD a început la faţa locului, imediat după ce copilul a fost scos de pompieri din fântână, manevrele de resuscitare. Dacă, iniţial, s-a intenţionat aducerea copilului la spitalul din Alba Iulia, ulterior s-a apelat la un elicopter SMURD, care urmează să preia victima de pe stadionul din Aiud şi să-l transporte la Tîrgu Mureş. 

Ştire iniţială: Un copil de 2 ani dintr-un sat de lângă Aiud a căzut, marţi, într-o fântână, de unde a fost scos, în stop cardio-respirator, de către pompierii militari. 

„Detașamentul de pompieri Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervine cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru un copil de 2 ani căzut în fântână din comuna Livezile. Copilul a fost scos din fântână dar este inconștient. Reprezentanții ISU au precizat că acesta este în stop cardio respirator și au început manevrele de resuscitare.” a transmis ISU Alba.

La ora 14.30, copilul a fost preluat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba.Sursa: alba24.ro

×