x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un mare lanţ hotelier internaţional va dezvolta un complex turistic la Transalpina Ski Resort

Un mare lanţ hotelier internaţional va dezvolta un complex turistic la Transalpina Ski Resort

05 Ian 2016   •   17:52
Un mare lanţ hotelier internaţional va dezvolta un complex turistic la Transalpina Ski Resort
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Un mare lanţ hotelier internaţional urmează să dezvolte în acest an un complex turistic la baza domeniului schiabil Transalpina Ski Rsort, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul staţiunii Voineasa.

"Deşi erau discuţii de principiu în anul 2015, alocarea sumelor restante pentru acest domeniu schiabil a grăbit lucrurile demonstrând voinţa autorităţilor centrale de a dezvolta infrastructura turistică din România. Iar Transalpina Ski Resort este unul din cele mai mari domenii schiabile din sud-estul Europei cu mare perspectivă de dezvoltare şi dimensionare. Pot spune astăzi că un lanţ hotelier va ridica la baza pârtiei un complex turistic cu 4 nivele, cu număr de 20 de camere. Prezenţa acestui investitor aici va impulsiona şi alţi investitori de a construi aici complexe turistice. De fapt, proiectul celui mai mare complex de staţiuni montane pe malul Lacului Vidra este unul foarte vechi, datând din anii 70, realizat de un proiectant austriac. Acesta propusese atunci crearea unui arhipeleag turistic Vidra, Mura, Puru, Alba şi Obârşia Lotrului. Uite că acest proiect a prins deja contur prin amenajarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort", a precizat Stanciu.

Transalpina Ski Resort a fost redeschis luni, pentru al treilea an consecutiv.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro.

La sfârşitul anului trecut, guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat, parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei să fie achitate la o dată ulterioară.

Acesta a fost inaugurat în 2012 şi include trei pârtii de schi cu trei instalaţii aferente - instalaţia Telegondolă este de tip N, lungimea pârtiei este de 363 m (până la cota 1 850 m) cu un grad ridicat de dificultate, pe Vârfurile Bora şi Coasta Benghii, instalaţia de Telescaun amenajată de-a lungul a 1 232 m de pârtie de dificultate "uşoară", iar cea de teleschi pe 730 m de pârtie de aceeaşi dificultate.

Domeniul se află în staţiunea Voineasa, în zona Obârşia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

×
Subiecte în articol: translapina