x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un militar a leşinat la manifestările de Ziua Naţională din Vâlcea

Un militar a leşinat la manifestările de Ziua Naţională din Vâlcea

01 Dec 2018   •   16:50
Un militar a leşinat la manifestările de Ziua Naţională din Vâlcea

Peste 2.000 de vâlcenii au sărbătorit sâmbătă Ziua Naţională a României în centrul municipiului reşedinţă, alături de oficialităţile judeţului şi de militari din Garnizoana Râmnicu Vâlcea.

Manifestările au debutat la Monumentul Independenţei, cu intonarea Imnului Naţional de către Fanfara judeţeană "Constantin Brâncoveanu", după care un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie, a ţinut o slujbă religioasă în memoria ostaşilor români.

Au urmat alocuţiunile oficialilor judeţului şi depunerea coroanelor de flori la Statuia Independenţei, monument ridicat în memoria eroilor care au luptat în Primul Război Mondial, pentru împlinirea obiectivelor Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Un moment aparte a fost întinderea de către tinerii liberali a unui tricolor de 55 de metri pe toată durata ceremoniei din faţa Monumentului Independenţei.

Ceremonia a continuat cu parada militară, structurile militare ale Ministerului Apărării Naţionale şi cele ale Ministerului de Interne din judeţ defilând pe artera principală a oraşului Râmnicu Vâlcea cu aproximativ 200 de cadre şi 37 de mijloace tehnice specifice.

Un militar din Garnizoana Râmnicu Vâlcea a avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul manifestărilor, fiind preluat de ambulanţă şi transportat la spital.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, cel mai probabil, militarului, în vârstă de 24 de ani, i s-a făcut rău din cauza frigului, el părăsind spitalul după ce i s-au făcut analizele.

"Cadrul militar a fost preluat de ambulanţa ce se afla la ceremonie şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea. Era stabil când l-am preluat. Cel mai probabil este vorba de o lipotimie din cauza frigului şi a oboselii', a precizat, pentru AGERPRES

×