x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un pui de leu născut la Zoo Oradea a murit

Un pui de leu născut la Zoo Oradea a murit

15 Sep 2017   •   14:11
Un pui de leu născut la Zoo Oradea a murit

Moja, în vârstă de zece luni, a suferit o infecție și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.  „Am văzut puiul de leu luni, în 11 septembrie, era într-o stare foarte proastă. În primul rând, în țarcul lui erau o minge de fotbal care a fost roasă, niște jucării de plastic și de pluș dezmembrate, lucruri care nu aveau ce căuta acolo”, a declarat medicul veterinar Benyovszki Sandor.

”Îngrijitorii mi-au spus că săptămâna trecută au hrănit animalele cu carne provenită dintr-o donație, iar multe dintre carnivore nu s-au simțit bine după asta, dar situația lor nu s-a agravat.

Puiul de leu a făcut febră, când am ajuns la ea avea peste 41 de grade, în condițiile în care o temperatură normală a corpului ar fi de până la 39 de grade. Avea vărsături și era apatică. Cu tratament antibiotic, febra a scăzut dar starea nu i s-a îmbunătățit, a continuat să vomite și marți si miercuri a ajuns să se dezhideteze masiv, deși era pe perfuzie. Am suspectat o gastroenterită sau că a ingerat un corp străin.

Investigațiile suplimetare au indicat formațiuni suspecte în intestinul subtire, iar operația a arătat că puiul avea ganglionii mezenterici foarte măriți iar intestinul avea leziuni și sângera. La câteva ore după operație, în jurul orei 16:00, a murit.

Doctorul spune că, dat fiind că nu a fost alăptată natural – mama a respins-o la naștere, sistemul său imunitar era precar. Au fost trimise mostre de țesut la Laboratorul Judetean sanitar veterinar pentru a determina cauza exactă a morții”, a precizat medicul veterinar.

Moja s-a născut în toamna anului trecut și a fost crescută de îngrijitorii de la Grădina Zoologică Oradea.

×