x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tată și-a exploatat prin muncă cei cinci copii timp de 16 ani

Un tată și-a exploatat prin muncă cei cinci copii timp de 16 ani

27 Oct 2022   •   18:46
Un tată și-a exploatat prin muncă cei cinci copii timp de 16 ani
Sursa foto: Foto: observator.tv

Un bărbat din Suceava este bănuit că și-a exploatat prin muncă cei cinci copii, pe care i-a obligat să lucreze la ferma de măgari a familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din județ, interzicându-le să meargă la școală.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Suceava, la o persoană bănuită de trafic de persoane în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 – iunie 2022, bărbatul și-ar fi exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-ar fi obligat să presteze activități agricole de creștere și de îngrijire a animalelor, la ferma de măgari a familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale. Astfel, copiii ar fi fost treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și ar fi fost forțați, prin recurgerea la acte agresive fizice și psihice, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00”, arată Poliția Română într-un comunicat transmis joi.

Totodată, în calitate de părinte, le-ar fi interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor.

Persoanele vătămate ar fi fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, bărbatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința.

În prezent, cu privire la acestea a fost dispusă măsura specială de protecție a plasamentului de către DGASPC Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.500 de lei, două telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Procurorii DIICOT vor sesiza judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de bărbat, pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copil diicot tata