x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un urs a intrat într-o casă din județul Harghita. Vânătorii au tras cu arma ca să îl alunge

Un urs a intrat într-o casă din județul Harghita. Vânătorii au tras cu arma ca să îl alunge

06 Apr 2022   •   09:29
Un urs a intrat într-o casă din județul Harghita. Vânătorii au tras cu arma ca să îl alunge

 Un urs a intrat marți seara într-o casă din orașul Bălan, județul Harghita. Vânătorii au tras cu arma ca să alunge ursul care a devenit agresiv.

Jandarmii din Harghita au fost solicitați să intervină marți seara pentru alungarea unui urs din orașul Bălan. Apelul a fost făcut de o femeie care semnala prezența a 3 urși pe strada 1 Decembrie 1918 din orașul Bălan.

La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanți ai asociației de vânători și primarul localității au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuințelor.

În timpul intervenției, ursul a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil.

„A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenție, ursul fiind astfel, rănit. Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenției. La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD”, au transmis jandarmii.

Echipa de jandarmi a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Miercuri dimineața se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop.

De la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 15 apeluri, făcute prin 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urs