x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un vagon dintr-un tren privat de marfă s-a răsturnat, iar alte două au deraiat în halta Diosig

Un vagon dintr-un tren privat de marfă s-a răsturnat, iar alte două au deraiat în halta Diosig

05 Apr 2022   •   12:00
Un vagon dintr-un tren privat de marfă s-a răsturnat, iar alte două au deraiat în halta Diosig

Un vagon dintr-un tren privat de marfă s-a răsturnat, iar alte două au deraiat în timpul manevrei efectuate în halta Diosig, a anunțat marți compania CFR SA.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, trenul privat de marfă, care aparține operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2 din halta Diosig, un vagon s-a răsturnat, iar alte două au deraiat.

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, Regionala Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, și R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între stațiile Săcuieni Bihor - Oradea.

Transbordarea cu mijloace auto între cele două stații va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șină, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Potrivit CFR SA, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident feroviar