x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jucării contrafăcute în valoare de peste 200.000 de lei, confiscate de inspectorii vamali

Jucării contrafăcute în valoare de peste 200.000 de lei, confiscate de inspectorii vamali

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   22:45
Jucării contrafăcute în valoare de peste 200.000 de lei, confiscate de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au confiscat jucării și articole pentru copii în valoare de peste 200.000 de lei. Inspectorii cred că acestea sunt contrafăcute.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina și au descoperit 10.050 bucăți produse cosmetice cu însemnele mărcii „Hello Kitty” și 4.550 bucăți genți pentru copii cu însemnele mărcii „Disney”.

Aceste bunuri sunt susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate.

Valoarea estimată a bunurilor reținute, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 213.000 lei, spun inspectorii vamali.

„În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Autorității Vamale Române.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vama jucării confiscat