x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vântul face ravagii în sudul țării. Porturile la Marea Neagră au fost închise. Un copac a căzut pe o mașină în Călărași

Vântul face ravagii în sudul țării. Porturile la Marea Neagră au fost închise. Un copac a căzut pe o mașină în Călărași

18 Sep 2022   •   11:47
Vântul face ravagii în sudul țării. Porturile la Marea Neagră au fost închise. Un copac a căzut pe o mașină în Călărași

Echipele ISU au avut, duminică, numeroase misiuni în București, Ilfov și Constanța din cauza vântului puternic. Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut peste mașini și rețele electrice.

Pompierii din București și Ilfov au avut peste 20 de misiuni. Ei au îndepărtat copacii căzuți și elementele de construcții desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite, anunță ISU.

Intervenții au avut loc duminică și în județul Constanța. Patru misiuni s-au desfășurat în orașele Constanța și Mangalia și în stațiunea Olimp. Cel puțin patru mașini și mai multe rețele electrice au fost avariate.

Situația porturilor la Marea Neagră

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost oprite toate manevrele în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

"Au fost oprite toate manevrele în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic".

Totodată, un copac a căzut peste o mașină care se afla pe un drum național din Călărași. O persoană este rănită, iar circulația rutieră este blocată.

Accidentul a avut loc pe DN 31, la ieșirea din localitate Oltenița către Ulmeni, în județul Călărași.

Un copac a căzut pe carosabil, lovind o mașină.

În urma impactului o persoană a fost rănită în zona feței. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, precizează Centrul Infotrafic.

Parcurile din Craiova au fost închise

Primăria Craiova a decis, duminică, să închidă parcurile din oraș din cauza vântului puternic.

„Având în vedere prognoza anunțată de ANM cu rafale de vânt de peste 50 km/oră, Primăria Craiova a luat decizia de a închide parcurile publice din municipiu, începând din acest moment”, au anunțat autoritățile craiovene.

Parcurile vor fi redeschise după ce vântul va înceta să bată cu putere.

„Imediat ce condițiile meteo vor permite, le vom redeschide publicului. Rugăm cetățenii să circule cu atenție și să respecte indicațiile Poliției Locale”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.

Recomandările pompierilor

- să se evite deplasarea pe stradă, în special prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcţiilor ușoare

- să nu se lucreze în teren deschis sau la înălţime

- să se închidă ferestrele

- să nu atingă firele căzute la pămân

 

 


 

×
Subiecte în articol: vant