x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Veste teribilă pentru foarte mulți români. Subvențiile la căldură vor dispărea

Veste teribilă pentru foarte mulți români. Subvențiile la căldură vor dispărea

01 Ian 2018   •   21:50
Veste teribilă pentru foarte mulți români. Subvențiile la căldură vor dispărea

Anul 2018 aduce o veste teribilă pentru foarte mulți români. Conform unei Directive a Uniunii Europene, de la 1 aprilie 2018 autoritățile locale nu mai pot oferi subvenție la gigacalorie, ceea ce înseamnă că prețurile cu încălzirea vor exploda, în mod special în București, acolo unde sunt cei mai mulți beneficiari.

Cei mai mulţi români care beneficiază de subvenţionare la energia termică sunt din Bucureşti. Recent, primarul general Gabriel Firea a cerut autorităţilor centrale amânarea termenului până în 2021, informează Capital.

'Sunt convinsă că Guvernul va face demersuri pentru prorogarea termenului. Nu ar fi o premieră, este posibil, mai ales până la acel moment, să-i spunem T zero 2021, când se va elimina şi bonusul de cogenerare şi atunci ar avea o logică. În toată această perioadă, atât autorităţile locale, cât şi Guvernul pot face investiţii masive în acest domeniu, aşa cum se va întâmpla şi în Capitală, subvenţia la un moment dat fiind eliminată natural, pentru că atunci când investiţia merge direct către aceste reţele, conducte de termoficare, se elimină pierderile de către reţea şi atunci factura automat la întreţinere e mai mică şi subvenţia atunci poate fi eliminată treptat, dar nu brusc', a spus edilul.

×
Subiecte în articol: subventie caldura