x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Veşti excelente! Pârtia de schi din Piatra-Neamţ ar putea fi deschisă de sărbători

Veşti excelente! Pârtia de schi din Piatra-Neamţ ar putea fi deschisă de sărbători

17 Dec 2018   •   17:41
Veşti excelente! Pârtia de schi din Piatra-Neamţ ar putea fi deschisă de sărbători

Pârtia de schi de pe dealul Cozla, din municipiul Piatra-Neamţ, ar putea fi deschisă de sărbătorile de iarnă, a anunţat pe pagina sa de socializare primarul Dragoş Chitic, în acest moment fiind depusă documentaţia pentru omologarea anuală.

Edilul a precizat că pregătirile au început încă din vară, când s-a pregătit stratul suport prin cosirea ierbii, nivelarea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei spontane. Tot atunci au fost montate plasele de protecţie şi indicatoarele şi a fost pregătit punctul de prim ajutor.

"Iată că vremea pare că ţine cu noi aşa că am pus deja la treabă ratrakul pentru tasarea zăpezii existente, iar în această noapte vom pune în funcţiune tunurile de zăpadă artificială. Sperăm să avem condiţii de vreme prielnice în continuare şi să putem deschide cât mai repede pârtia de schi. Îmi doresc ca atât pietrenii, inclusiv cei care se întorc acasă în vacanţa de iarnă, cât şi turiştii care ne vizitează cu ocazia sărbătorilor de iarnă să se poată bucura de pârtia de schi de pe Cozla", a spus primarul Dragoş Chitic.

În ultimii ani, pârtia de pe dealul Cozla a fost aproape nefuncţională în sezonul de iarnă din cauza lipsei zăpezii, dar şi a orientării acesteia către zona însorită.

Pârtia de schi din Piatra-Neamţ face parte dintr-un ansamblul investiţional realizat în urmă cu aproape zece ani, fiind investite circa 10 milioane de euro din credite în instalaţiile de telescaun, telegondolă, în amenajarea pârtiei şi a instalaţiei de nocturnă, precum şi a unei zonei belvedere. AGERPRES

×