x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Viitura de la Corbu a întrerupt circulaţia rutieră spre sudul judeţului Constanţa

Viitura de la Corbu a întrerupt circulaţia rutieră spre sudul judeţului Constanţa

13 Oct 2015   •   15:22
Viitura de la Corbu a întrerupt circulaţia rutieră spre sudul judeţului Constanţa
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Viitura ce s-a produs noaptea trecută pe raza localităţii Corbu de Jos, din cauza ploii torenţiale, a afectat cel puţin 40 de gospodării şi locuinţe şi a lăsat localitatea fără energie electrică şi legătură rutieră cu sudul judeţului Constanţa.

Prefectul Judeţului Constanţa, Constantin Ion, a declarat, pentru AGERPRES, că pagubele înregistrate atât în localitatea Corbu de Jus cât şi la infrastructura de transport, rutieră pe segmentul DJ 226 şi feroviară, între Năvodari şi Corbu (în zona Rafinăriei Petromidia), sunt atât de mari încât nu pot fi evaluate într-o singură zi.

'Am constituit comisia de evaluare a pagubelor, dar până miercuri nu putem să avem rezultate clare. La prima vedere sunt vreo 40 de gospodării afectate cu procente cuprinse între 100 % şi 10%. O casă este distrusă complet. Sunt drumuri în comună inundate de aluviunile aduse de torenţi de pe câmp, Drumul Judeţean 226 a fost rupt de viitură şi circulaţia către sudul judeţului se face pe drumul către Tulcea. Acum se lucrează la degajarea noroiului cu echipe şi utilaje detaşate de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) şi la repunerea în funcţiune a reţelei de energie electrică. Am pus în funcţiune şi motopompe cu implicarea ISU, pentru evacuarea apei de pe carosabilul drumului judeţean din dreptul Rafinăriei Petromidia şi mai aşteptăm câteva echipamente în sprijin, pentru a creşte debitul evacuat', a mai detaliat prefectul Constantin Ion.

Un număr de 23 de persoane au fost salvate de pompieri din circa 20 de autoturisme inundate, în noaptea de luni spre marţi, pe DJ 226 ce leagă localităţile Corbu şi Năvodari, din cauza viiturii formate în urma ploii torenţiale. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, printre oamenii blocaţi în maşinile inundate se afla şi un copil de aproape 2 ani.

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, peste 20 de persoane au fost evacuate din case, fiind cazate la centrul pentru tineri din localitate. Viitura puternică a făcut, potrivit lui Gălbinaşu, ca o maşină să rămână într-un copac, iar un alt autoturism să fie împins şi blocat sub terasamentul căii ferate. AGEPRES

×
Subiecte în articol: viitura in corbu