x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vrancea: o sută de cicliști au parcurs un traseu de 157 de kilometri la cea de-a III-a ediţie a "Mausolee pe bicicletă"

Vrancea: o sută de cicliști au parcurs un traseu de 157 de kilometri la cea de-a III-a ediţie a "Mausolee pe bicicletă"

17 Sep 2017   •   18:40
Vrancea: o sută de cicliști au parcurs un traseu de 157 de kilometri la cea de-a III-a ediţie a  "Mausolee pe bicicletă"

O sută de ciclişti din Vrancea, Bacău, Galaţi, Brăila, Buzău, Iaşi şi Bucureşti au participat la cea de-a III-a ediţie a turei de ciclism "Mausolee pe bicicletă", informează un comunicat.

Organizat sâmbătă în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, evenimentul a fost un prilej pentru ciclişti de a vizita toate cele patru mausolee din judeţul Vrancea ridicate în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Potrivit sursei citate, traseul cu o lungime de 157 kilometri a avut ca punct de plecare Mausoleul Eroilor din Focşani, de unde coloana de ciclişti a plecat la ora 7,00. În jurul orei 12,30 cicliştii au ajuns la Mausoleul Eroilor Soveja, punctul cel mai îndepărtat din traseu. La Sojeva cicliştii au ţinut un moment de reculegere în memoria sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, care a decedat, vineri, în Teatrul de Operaţii din Afganistan. De asemenea, cicliştii au aprins candele în memoria eroilor care îşi dorm somnul de veci în Mausoleul Soveja.

De la Mausoleul Soveja plutonul de ciclişti a plecat la ora 14,00 către Mausoleul Eroilor Mărăşti unde a ajuns în jurul orei 15,00 după o urcare de + 200 metri în 3 kilometri. La Mausoleul Eroilor Mărăşti, Traian-Victor Negulescu - directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea - a făcut o prezentare a mausoleelor şi a aniversării centenarului Primului Război Mondial, după care cel mai bătrân dintre participanţii la tura de ciclism - Cornel Badea (60 ani) - a primit cadou din partea sponsorului principal o bicicletă de 27,5 inch cu frâne pe disc, hidraulice.

Tura de ciclism "Mausolee pe bicicletă" s-a încheiat în jurul orei 18,00 la Mausoleul Eroilor Mărăşeşti, cu premierea participanţilor.

Toţi cei 100 de ciclişti au primit un kit care conţine o grafică în creion cu passepartout, realizată de profesorul Mihai Lăduncă de la Liceul de Arte din Focşani, un calendar care conţine imagini grafice, în creion cu toate cele patru mausolee din Vrancea şi o cană personalizată cu logo-ul evenimentului "Mausolee pe bicicletă".

Cu această ocazie, un număr de 12 ciclişti, participanţi la toate cele trei ediţii a evenimentului "Mausolee pe bicicletă", au primit tricouri personalizate.

"Mausolee pe bicicletă" este un eveniment de promovare a patrimoniului în rândul comunităţii de ciclişti şi a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, serviciul deconcentrat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia Sportivă "Velo Power". AGERPRES

×