x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Haos pe Aeroportul din Iași! Mai multe zboruri afectate din cauza unei defecțiuni

Haos pe Aeroportul din Iași! Mai multe zboruri afectate din cauza unei defecțiuni

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2023   •   19:51
Haos pe Aeroportul din Iași! Mai multe zboruri afectate din cauza unei defecțiuni
Sursa foto: Hepta

Mai multe zboruri au fost afectate marți de o defecțiune produsă la un echipament pe Aeroportul din Iași.

Potrivit reprezentanților Aeroportului, a apărut o defecțiune tehnică temporară a ILS (Instrument Landing System), fără de care nu se poate opera în siguranță în condiții de vreme rea.

„Precizăm că ILS este un echipament gestionat de ROMATSA, defecțiunea fiind remediată la scurt timp”, au transmis reprezentanții Aeroportului din Iași.

Au fost afectate mai multe zboruri: Charleroi – Iași, rerutat la Suceava, Bergamo – Iași, rerutat pe Otopeni, Luton - Iași, rerutat la Suceava și Otopeni – Iași, rerutat inițial la Suceava, dar aeronava s-a întors la scurt timp la Iași și a decolat fără probleme spre Otopeni

În această situație, au fost afectate și zborurile de retur.

Totodată, reprezentanții aeroportului atrag atenția că întârzierile pentru celelalte curse pot apărea din cauza operațiunilor de degivrare a aeronavelor, absolut necesare înainte de decolare.

„În paralel, se intervine cu utilajele de deszăpezire pe suprafețele de mișcare (platformă, căi de rulare, pistă). Echipele noastre se asigură astfel că operațiunile de aterizare și decolare se desfășoară în condiții de maximă siguranță”, au mai transmis aceștia.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zboruri defectiune