x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de persoane au fost evacuate, din cauza inundațiilor, în județul Dolj

Zeci de persoane au fost evacuate, din cauza inundațiilor, în județul Dolj

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2023   •   10:52
Zeci de persoane au fost evacuate, din cauza inundațiilor, în județul Dolj
Sursa foto: ISU Sibiu

Zeci de persoane au fost evacuate joi seara și în cursul nopții de joi spre vineri din mai multe localități din județul Dolj, afectate de inundații.

Potrivit ISU Dolj, în contextul avertizărilor Cod portocaliu și Cod roșu de ploi, în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundații mai multe localități din partea de vest a județului.

În comunele Grecești (cu satele Busu, Gropanele, Busuleț, Grecești) și Sopot (sat Sopot) au intervenit peste 55 de pompieri cu 6 autospeciale și 7 motopompe, 17 jandarmi, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, precum și personal din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu.

În comuna Grecești, localitatea Gropanele, pârâul Mașcot a distrus parțial un pod, iar mai multe gospodării au rămas izolate, accesul făcându-se doar pietonal, fiind evacuate preventiv peste 17 persoane.

În comuna Sopot, pârâul Merețel a ieșit din matcă, creându-se astfel posibilitatea de inundare a unor gospodării din imediata apropiere a cursului de apă, fiind evacuate preventiv peste 30 de persoane din 14 gospodării.

În cursul nopții, pompierii au intervenit cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 71 gospodării inundate, dar și pentru supraînălțarea cu saci de nisip a malurilor, alături de jandarmi, lucrători de la Apele Române și cetățeni, cu scopul de a împiedica revărsarea apei.

Vineri dimineața, se intervine în comuna Grecești, sat Grecești, pentru evacuarea apei din două locuințe inundate, iar în satul Busu se lucrează la evacuarea apei din beciul unei case.

Tot vineri dimineața, în comuna Sopot, pârâul Merețel a ieșit din matcă în satul Sopot, pericolul imediat fiind însă reprezentat de inundarea terenurilor învecinate pârâului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii dolj