x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de firme de transport, înșelate cu aproape un milion de lei

Zeci de firme de transport, înșelate cu aproape un milion de lei

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   13:15
Zeci de firme de transport, înșelate cu aproape un milion de lei

Șase percheziții în Bihor au dus la descoperirea și reținerea unor persoane bănuite că ar fi înșelat nu mai puțin de 49 de societăți de transport. Prejudiciul estimat se ridică la aproape un milion de lei.

Polițiștii din Bihor au făcut, luni, 6 percheziții domiciliare, în Oradea și în comunele Sârbi și Hidișelu de Sus, județul Bihor, la trei persoane fizice și la două persoane juridice, bănuite că ar fi înșelat 49 de societăți de transport din țară cu aproape un milion de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, cele trei persoane fizice, de 22, 44 și 52 de ani, reprezentante ale celor două societăți comerciale, ar fi postat anunțuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-și disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip.

Ulterior, reprezentanții societăților intermediare ar fi angajat efectuarea de transporturi de către 49 de societăți comerciale specializate, din mai multe județe, fără însă a plăti serviciile prestate de către acestea și și-ar fi însușit, în total, 958.556 de lei.

„Pentru a disimula activitatea infracțională, bărbatul de 44 de ani ar fi coordonat, din umbră, cele două societăți de tip paravan, în calitate de societăți intermediare în servicii de transport, având istoric și bonitate în relație cu partenerii, aspect ce a conferit credibilitate în relația cu partenerii comerciali”, informează IGPR.

La percheziții, polițiștii au descoperit și ridicat diferite înscrisuri și dispozitive de comunicare și stocare de date (laptop, telefoane), în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite de persoanele bănuite, în desfășurarea activității infracționale.

Doi bărbați, de 22 și 44 de ani, au fost reținuți, ulterior cel de 44 de ani fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: firme transport înșelate