x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ziua Vulcanului va fi sărbătorită în Geoparcul Dinozaurilor dinŢara Haţegului

Ziua Vulcanului va fi sărbătorită în Geoparcul Dinozaurilor dinŢara Haţegului

21 Aug 2017   •   14:44
Ziua Vulcanului va fi sărbătorită în Geoparcul Dinozaurilor dinŢara Haţegului

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului va sărbători, joi, Ziua Vulcanilor în cadrul unui eveniment ce va avea loc în oraşul Haţeg şi la care sunt invitaţi copiii aflaţi în vacanţă şi adulţii dornici să plece într-o călătorie imaginară prin mai multe locuri din lume alături de mascota Casei Vulcanilor, Andi Andezit.

"Ziua Vulcanilor din acest an este un bun prilej de a face o călătorie imaginară, prin ţară şi prin lume, prin intermediul atelierelor creative, a jocurilor, a fotografiilor şi informaţiilor interesante. Mai mult, activităţile sunt gândite astfel încât să se adreseze atât celor mici, cât şi celor mari. Şi pentru că este Ziua Vulcanilor, din peisaj nu vor lipsi vulcanii creativi şi erupţiile lor surprinzătoare", a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Adina Popa.

Participanţii la Ziua Vulcanilor vor putea să descopere imagini şi relatări din geoparcuri sau arii protejate de pe trei continente, într-un format atractiv asigurat de mascota Andi Andezit. În total, acestea vor include aspecte din 14 geoparcuri din Europa, Asia şi America de Nord. Din România, vor fi prezentate imagini din cinci destinaţii de ecoturism şi din Geoparcul Ţinutul Buzăului.

Manifestările dedicate Zilei Vulcanilor vor avea loc joi, de la ora 10,00, în Parcul Copiilor din oraşul Haţeg.

Ziua Vulcanilor este parte a proiectului "Călătoria lui Andi Andezit prin arii protejate şi geoparcuri internaţionale", derulat de Asociaţia Drag de Haţeg şi Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, în baza unei finanţări din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi a unei companii private.

Proiectul îşi propune să promoveze Geoparcul şi Destinaţia de Ecoturism Ţara Haţegului - Retezat în Reţeaua Globală a Geoparcurilor şi în cele 10 destinaţii de ecoturism din România.

Ziua Vulcanilor este marcată pe 24 august deoarece în această zi, în anul 79, a erupt vulcanul Vezuviu.

Administrarea Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului - Geoparc Internaţional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ziua Vulcanilor hateg