x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu şi Nelu Legionaru', trimişi în judecată pentru şantajarea lui Ghiţă.

Vîntu şi Nelu Legionaru', trimişi în judecată pentru şantajarea lui Ghiţă.

23 Mai 2011   •   11:36
Vîntu şi Nelu Legionaru', trimişi în judecată pentru şantajarea lui Ghiţă.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au trimis in judecata, astazi, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru', in stare de arest preventiv, cei doi fiind acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustine Parchetul General.

Dosarul se va judeca la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

×