x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orașe europene unde mini-vacanța de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

Orașe europene unde mini-vacanța de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   15:15
Orașe europene unde mini-vacanța de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

Zborurile către multe destinații europene sunt mai ieftine decât călătoriile pe plan intern. Astfel, Austria, Germania, Marea Britanie și Italia sunt în topul celor mai ieftine destinații pentru mini-vacanța de 1 Mai.

1 Mai va fi sărbătorit într-o zi de luni, ceea ce se traduce printr-un weekend prelungit, numai bun pentru un city-break de 3-5 zile în afara țării. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, zborurile către multe destinații europene sunt chiar mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiștii au numeroase opțiuni din care pot alege pentru mini-vacanța lor.

Pentru turiștii români care nu au apucat încă să își rezerve mini-vacanța de 1 Mai, echipa de specialiști a agenției a căutat cele mai ieftine opțiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie și întoarceri între 1-7 mai.

Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularității, în următoarele destinații: Milano (preț mediu: 76 euro), Londra (preț mediu: 89 euro), Paris (preț mediu: 77 euro), Bruxelles (preț mediu: 83 euro), Bologna (preț mediu: 76 euro), dar și destinațiile interne precum București (preț mediu: 82 euro) și Cluj-Napoca (preț mediu: 81 euro).

Potrivit specialiștilor, anul acesta, românii au fost prevăzători și și-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de prețuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziționate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp și le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puțin 50% mai mult pentru același zbor.

Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete dus-întors în această mini-vacanță sunt: România – Italia: 59 euro/persoană, România – Marea Britanie: 79 euro/persoană.

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia: pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia: pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie: pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria: 22 euro/persoană, România – Franța: 23 euro. Trebuie menționat faptul că, pentru a profita de prețuri mai mici, biletele au fost achiziționate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării.

În ceea ce privește zilele petrecute de români la destinație în intervalul mini-vacanței de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiștii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor agenției, aceștia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, turiștii preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină: numai 5.3% dintre rezervări au și bagaj de cală. De altfel, achiziția unui bagaj de cală crește semnificativ prețul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus.

Nu în ultimul rând, pentru mini-vacanța de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceștia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinație.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: 1 mai mini-vacanța