x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1 milion jumătate de euro – meciul România – Argentina

1 milion jumătate de euro – meciul România – Argentina

de Monica Andrei Capatos    |    18 Ian 2011   •   21:18
1 milion jumătate de euro – meciul România – Argentina

147146-stadion-lia-manoliu.jpgUn concert spectaculos, posibili invitaţi cei de la U2, un meci aşteptat de toţi microbiştii, România – Argentina, acestea sunt o parte dintre surprizele pe care municipalitatea le pregăteşte bucureştenilor cu ocazia inaugurării Stadionului Naţional „Manoliu”. În luna mai, lucrările la arena sportivă vor fi aproape gata, cel puţin aşa a declarat ieri primarul general, Sorin Oprescu.

„Suntem în grafic! Acum se lucrează la structura de rezistenţă a acoperişului şi la structura exterioară a căilor de acces. Au dispărut deja staţiile de betoane pentru a se începe construcţia parcării de lângă stadion. În interior se lucrează la finisaje şi instalaţiile electrice. Suntem pe ultima sută de metri şi trebuie să ne mişcăm rapid pentru că stadionul are nevoie de o gală la deschiderea lui oficială”, a spus Sorin Oprescu. Prima partidă care se va desfăşura pe noua arenă va fi amicalul România – Argentina, dispută care va avea loc pe 10 august.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, prezent ieri împreună cu Sorin Oprescu la Stadionul „Lia Manoliu”, a declarat că a fost deja trimisă prima rată de bani fe­deraţiei din Argentina. „Costurile totale vor fi în jurul a 1 milion şi jumătate de euro. Există o clauză în contractul semnat prin care jucătorii importanţi să vină la meci. Dacă vor fi accidentaţi, atunci vom plăti mai puţini bani”, a mai spus Lupescu. Arena sportivă va avea o capacitate de 55.000 de locuri, vor fi puse în vânzare patru categorii de bilete, de la VIP – la cele pentru peluze, paza va fi asigurată de 220 de oameni, de întreţinerea stadionul vor răspunde 80 de persoane, iar de partea tehnică – 40. În acest moment, 80% din capacitatea stadionului are scaunele montate, acestea având culorile roşu, galben şi albastru.

De asemenea, au început să se asambleze cablurile pentru acoperiş. „Pe final vom monta nocturnă şi cubul din centrul stadionului, pe care vor fi proiectate imagini şi va fi noua tablă a arenei”, a completat edilul. Mai trebuie pus la punct problema transportului în comun, acest lucru urmând a fi discutat în zilele urmă­toare. „Cu siguranţă, toate echipele din fotbalul românesc vor dori să joace pe acest stadion şi cu siguranţă o vor face. Nu toţi de-a valma, ci în mod organizat”, a completat Oprescu.

×
Subiecte în articol: observator