x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10.000 de oameni așteptați la Focșani, pe 24 ianuarie, pentru sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române

10.000 de oameni așteptați la Focșani, pe 24 ianuarie, pentru sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române

12 Ian 2019   •   13:35
10.000 de oameni așteptați la Focșani, pe 24 ianuarie, pentru sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române

Zece mii de persoane sunt aşteptate pe 24 ianuarie la Focşani, la manifestările prilejuite de împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.
"Ca urmare a faptului că este vorba despre o ediţie jubiliară, la care sunt estimaţi să participe peste 10.000 de români din zona de sud-est, Consiliul Judeţean Vrancea a gândit un program care se va derula pe tot parcursul zilei de 24 ianuarie", precizează instituţia într-un comunicat de presă.
Manifestările vor începe cu un simpozion dedicat zilei de 24 ianuarie, organizat de Muzeul Vrancei, după care va avea loc lansarea unei colecţii filatelice realizate în parteneriat cu Romfilatelia.
Începând cu ora 15,00, în Piaţa Unirii din Focşani va avea loc o ceremonie militară, care va cuprinde un exerciţiu de drill team, şi un moment artistic de evocare a Unirii Principatelor Române susţinut de artiştii Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Veta Biriş, Nicolae Botgros şi Nicolae Furdui Iancu.
Evenimentele din piaţă se vor încheia cu tradiţionala Horă a Unirii şi o paradă de tehnică militară.
Pentru celebrarea Micii Uniri, CJ Vrancea a întocmit un caiet de sarcini pentru organizarea evenimentului "24 ianuarie 2019 - 160 de ani de la Unirea Principatelor Române", valoarea estimată a serviciilor fiind de 1.384.950 lei fără TVA. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ziua unirii principatelor