x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 decembrie, zi liberă pentru studenţi, pentru alegerile parlamentare

10 decembrie, zi liberă pentru studenţi, pentru alegerile parlamentare

04 Dec 2012   •   15:16
10 decembrie, zi liberă pentru studenţi, pentru alegerile parlamentare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernul a aprobat marţi o notă prin care se propune suspendarea cursurilor pe 10 decembrie, a doua zi după alegerile parlamentare, urmând ca instituţiile universitare să decidă în baza autonomiei proprii data la care vor recupera ziua liberă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

Ideea de a le da studenţilor liber de 10 decembrie i-a fost sugerată premierului Victor Ponta de către un tânăr, care a vizitat sâmbătă Palatul Victoria, de Ziua Porţilor Deschise. Tânărul a afirmat că studenţii au nevoie de o zi liberă, pentru a putea să meargă în localităţile de domiciliu să-şi exercite dreptul de vot şi să reuşească să revină la cursuri. La scurt timp şeful Guvernului a anunţat că ministrul Educaţiei a fost contactat şi că este de acord cu propunerea.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis, miercuri, un comunicat prin care arăta că studenţii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localităţile de domiciliu şi vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.
Organizaţia preciza că studenţii care învaţă în altă localitate decât cea în care au domiciliul stabil nu vor putea vota acolo unde studiază, chiar dacă au viză de flotant.

Întrebat de jurnalişti dacă studenţii vor beneficia în acea zi şi de gratuitate pe mijloacele de transport, Andrei Zaharescu a răspuns negativ. "Nu s-a pus în discuţie gratuitatea pe mijloacele de transport", a spus Zaharescu.


×