x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 103 români părăsesc astăzi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah

103 români părăsesc astăzi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   08:02
103 români părăsesc astăzi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah
Sursa foto: Hepta

Un număr de 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, a anunțat marți dimineața Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, cetățenii români și membrii de familie ai acostora au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de marți cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică.

Ulterior, cetățenii români și familiile acestora vor fi preluați de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt și cele două echipe mobile, care îi vor însoți până la Cairo, de unde vor ajunge în România prin intermediul unei curse aeriene speciale.

„Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza”, transmite MAE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romani gaza Rafah