x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 companii care se ocupă de întreţinerea drumurilor, sub anchetă. Firmele sunt suspectate de înţelegeri între ele

11 companii care se ocupă de întreţinerea drumurilor, sub anchetă. Firmele sunt suspectate de înţelegeri între ele

16 Feb 2012   •   09:18
11 companii care se ocupă de întreţinerea drumurilor, sub anchetă. Firmele sunt suspectate de înţelegeri între ele

Consiliul Consurentei efectueaza controale la 11 companii care se ocupa cu intretinerea drumurilor, suspectate de intelegeri intre ele. Firmele risca amenzi de 10% din cifra de afaceri. Valoarea contractelor este de 347 milioane de euro.

"Avem indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la cele sase licitatii, fara sa se concureze in mod real. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie", a precizat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-un comunicat.

"Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la 11 companii participante la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) - Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari 'Intretinerea si administrarea unor strazi din Bucuresti'. Cele 11 companii sunt: S.C.
Tehnologica Radion S.R.L., S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L., S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 S.R.L. (Delta A.C.M. 93 S.R.L.), S.C. Pro Cons XXI S.R.L., S.C. RCV Global Group S.R.L., S.C. Swietelsky Constructii Feroviare S.R.L., S.C. Strabag S.R.L., S.C. Eurovia-Construct
International S.A., S.C. Global Service Proiect S.R.L. si S.C. Drum Concept S.R.L..
Inspectiile inopinate au avut loc in cadrul investigatiei declansate de Consiliul Concurentei privind o posibila intelegere intre cele 11 companii de a participa cu oferte trucate (individuale si in asociere) la licitatiile organizate de CGMB prin Administratia Strazilor pentru atribuirea contractelor cadru de asfaltare si plombare a gropilor si bordurilor. Atribuirea contractelor s-a facut prin organizarea a 6 licitatii corespunzatoare celor sase sectoare. Valoarea totala estimata a contractelor incheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011 -2014, este de 1,46 miliarde lei fara TVA (aproximativ 347 milioane euro)", se mai arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

CITESTE COMUNICATUL EMIS DE CONSILIUL CONCURENTEI

×