x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 elevi medaliatI la Olimpiada Internationala

11 elevi medaliatI la Olimpiada Internationala

20 Iul 2004   •   00:00

Echipa Romaniei participanta la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara organizata in Iakutia, Federatia Rusa, s-a intors incarcata de lauri - toti cei 11 participanti la olimpiada au obtinut medalii la toate cele patru discipline de concurs.

NICU AMURARITEI

MEDALII. Cele mai bune rezultate obtinute sunt: la Fizica, Andrei Anghel, clasa a X-a la Colegiul National "Sfantul Sava", Bucuresti, medalia de argint; la Chimie, Casandra Maria Panea, clasa a XI-a la Colegiul National "Emanuil Gojdu", Oradea, medalie de argint; la Informatica, Daniel Pasaila, clasa a X-a la Colegiul National "Petru Rares", medalia de aur; la Matematica, Dragos Mihnea, clasa a X-a la Colegiul National "Gheorghe Sincai", Baia Mare, medalia de aur.

RECORD. Dupa 11 editii ale Olimpiadei Internationale, echipa Romaniei se afla pe primul loc in clasamentul pe echipe, anul acesta romanii cucerind 2 medalii de aur, 3 de argint si 6 de bronz. Componentii lotului national au fost insotiti in Federatia Rusa de prof. univ. dr. Florea Uliu de la Universitatea din Craiova, catedra de Fizica. Limbile oficiale la olimpiada fiind engleza si rusa, toti elevii romani au redactat lucrarile in limba engleza. Alaturi de echipa Romaniei, la Olimpiada desfasurata in perioada 5-15 iulie au participat echipele Bulgariei, Chinei, Germaniei, Mexicului, Kazahstanului si mai multe ale tarii gazda, Federatia Rusa.

×
Subiecte în articol: observator