x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au băut laptele primit la şcoală

12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au băut laptele primit la şcoală

29 Mar 2012   •   07:31
12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au băut laptele primit la şcoală

Doisprezece copii au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti cu toxiinfectie alimentara, acuzand stari de rau dupa ce ar fi baut lapte la scoala. Copiii provin din mai multe localitati din judetul Prahova. Sapte dintre ei au ramas internati in spital.

Prefectul de Prahova Adrian Dobre a precizat ca o fetita din Boldesti Scaieni a fost in stare mai grava, insa aceasta si-a revenit, iar toti cei 12 elevi, care au fost tratati la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti, sunt in afara oricarui pericol.

Prima ipoteza a autoritatilor judetene este ca cei 12 copii s-ar fi imbolnavit dupa ce au consumat produse distribuite in scoli prin programul "Laptele si cornul".

Conform sursei citate, miercuri seara reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Inspectoratului Scolar au inceput anchete in acest caz. Astfel, autoritatile au mers la fabrica unde este produs laptele care a fost distribuit in scolile de unde provin copiii care s-au imbolnavit, iar intregul lot de lapte a fost retras.

De asemenea, in aceasta dimineata autoritatile au luat legatura cu distribuitorul de produse in scoli pentru a stabili daca acesta asigura toate conditiile necesare pastrarii si distribuirii in siguranta a alimentelor care ajung la elevi.

Prefectul a mai spus ca au fost prelevate probe din alimente si ca analiza acestora dureaza 48 de ore.



×