x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 12 din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei, folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19

12 din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei, folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19

23 Sep 2021   •   11:00
12 din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei, folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că 12 dintre cele 19 spitale din subordinea instituției sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19. Acestea dispun de peste 700 de paturi.

Potrivit primarului general, în cele 12 spitale în care se tratează cazurile de COVID-19 sunt în total 712 paturi pentru acești pacienți. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârșitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă și 28 intermediare.

Nicușor Dan a anunțat că au fost primite de la IGSU 20 de mașini care vor beneficia de personal medical detașat de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar.

„Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele și să trecem cu pierderi minime pentru valul patru al pandemiei”, a mai transmis primarul.

Rata de infectare în București este, joi, de 3,65 la mie, față de 3,3 la mie, cât a fost cu o zi în urmă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitale primarie