x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13.000 de protestatari la nivel naţional, 3783 de jandarmi

13.000 de protestatari la nivel naţional, 3783 de jandarmi

17 Ian 2012   •   10:30
13.000 de protestatari la nivel naţional, 3783 de jandarmi

Aurel Moise, seful Seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana: 'Au fost proteste in Capitala si in 34 de judete ale tarii. Numarul total al localitatilor: 52. Am estimat la aceste manifestari ca au participat peste 13.000 de persoane la nivel national.Din partea jandarmilor 3783 de jandarmi. Au fost depistate si conduse la unitatile de politie pentru identificare peste 150 de persoane In general, in tara protresteau fost pasnice. Au fost si unele tentative de tulburare prin incercarea de blocare a circulatiei, insa interventia prompta si ferma a jandarmilor au facut ca aceste tentative sa fie inlaturate'.

'Orice manifestare pasnica va fi protejata, nu vom tolera insa violenta si alte acte de tulburare a linistii publice. Cuvantul de ordine a fost dialogul si activitatile preventive desfasurare premergator pe timpul si dupa terminarea mijloacelor de transport.Au fost insa sI tentative ale unor persoane certate cu legea avand asupra lor obiecte care nu aveau ce sa caute. Au fost depistate droguri, rucsacuri pline cu pietre, un pistol cu bile, arme albe, cutite , bastoane telescopice, cagule, surubelnice si un intreg arsenal care pentru mine este foarte clar de ce il aveau si ce voiau sa faca cu ele'. 19 dintre persoane care au fost sanctionate contraventional aveau antecedente contraventionae, iar doi dintre persoanele sanctionate erau suporteri ai unor echipe de fotbal.
-22 de fapte de natura penala savarsita de unii participanti, iar 5 aveau antecedente penale, trei dintre ei fiind suporteri ai unor echipe de fotabal.
- pentru astazi in sapte judete s-au obtinut autorizatii de la primarii pentru astazi

Protestul din Capitala de aseara:
- cifra variabila- 1500-1600 de persoane;
- 1000 de jandarmi angrenati;


×