x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 15 poliţişti de la Vama Siret, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

15 poliţişti de la Vama Siret, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

04 Feb 2011   •   08:57
15 poliţişti de la Vama Siret, arestaţi preventiv pentru 29 de zile
Sursa foto: Marin Raica /Jurnalul National
149919-.jpgCurtea de Apel Bucureşti a decis, în această dimineaţă, arestarea a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi implicaţi în fapte de corupţie şi contrabandă la punctul de frontiera Siret. Procurorii anticorupţie au mai reţinut în acest caz alte 49 de persoane, informează surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii anticorupţie au emis, aseară, primele ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor şi vameşilor de la Vama Siret, ridicaţi şi audiaţi în cursul zilei de joi, 15 dintre învinuiţi fiind duşi la Curtea de Apel Bucureşti, unde procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor.

Peste 70 de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Unul dintre poliţiştii de frontieră vizaţi în anchetă este comisarul-şef Aurel Anea, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Vama Siret, dar şi la domiciliile celor vizaţi.

Surse judiciare au declarat că acuzaţiile în cazul unor vameşi şi poliţişti de la Vama Siret sunt de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.

Persoanele ridicate în urma descinderilor au fost duse iniţial la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, de unde au fost transportate spre Bucureşti, pentru audieri.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat că acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.

Ancheta a fost demarată în urmă cu aproximativ şase luni, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii, a mai precizat MAI.

×