x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 181 de parchete anchetează referendumul în 15 judeţe

181 de parchete anchetează referendumul în 15 judeţe

14 Aug 2012   •   10:09
181 de parchete anchetează referendumul în 15 judeţe

Documentele primite de Curtea Constitutionala din partea Parchetului General se refera la fraudele comise la rederendum, sustin surse citate de Antena 3. Sursele spun ca CCR nu a cerut aceste documente, insa Parchetul le-a trimis din proprie initiativa.

181 de parchete acheteaza referendumul, iar anchetele se desfasoara in localitati 15 judete.

Procurorii continua audierile in dosarul presupuselor fraude de la referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu. Potrivit unor informatii de ultima ora, numarul judetelor in care Parchetul face investigatii se ridica la 15, informeaza dcnews.ro.

Aceleasi surse sustin ca in ultimele ore sute de persoane au fost chemate la audieri de catre procurori. Sunt audiati membri ai Comisiilor electorale, precum si cetateni suspectati de vot multiplu.

Potrivit Antena 3, zeci de persoane sunt anchetate de procurorii DNA in Sacelu si Dragotesti din Gorj pentru a recunoaste daca au votat sau nu la referendumul din 29 iulie. Sesizarea la DNA ar fi venit din partea PDL.

Una dintre persoanele audiate la Dragotesti a declarat ca a fost nevoita sa dea o declaratie pe sase pagini. Inclusiv primarul din Dragotesti este banuit de DNA ca nu ar fi votat dar ca figureaza pe liste ca votat.

×