x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 19 sirieni au încercat să intre ilegal în România traversând fluviul Dunărea cu o ambarcațiune

19 sirieni au încercat să intre ilegal în România traversând fluviul Dunărea cu o ambarcațiune

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   18:45
19 sirieni au încercat să intre ilegal în România traversând fluviul Dunărea cu o ambarcațiune

19 sirieni au încercat să intre ilegal în România. Ei au fost prinși în timp ce traversau fluviul Dunărea cu o ambarcațiune. Incidentul a avut loc în județul Dolj.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi - ITPF Giurgiu au reţinut 19 cetățeni străini, care au încercat să intre în mod fraudulos în România din Bulgaria, traversând fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune pe raza județului Dolj.

„În data de 18.06.2024, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi – județul Dolj 0 au oprit pentru control, în zona km fluvial 77, un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, care nu își justificau prezența în zonă. În urma legitimării acestora și a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparțineau. Prin urmare, colegii noștri au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetația din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbați și 4 femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au aflat că este vorba despre cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani. Ei intenţionau să intre ilegal în România și apoi să ajungă în țări din vestul Europei.

În cazul celor doi cetățeni români au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenii străini care au săvârșit infracțiunea de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, a precizat Poliția de Frontieră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sirieni romania ilegal