x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2,1 miliarde de euro pentru județele afectate de tranziția justă

2,1 miliarde de euro pentru județele afectate de tranziția justă

16 Iun 2022   •   18:10
2,1 miliarde de euro pentru județele afectate de tranziția justă
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Șase județe din România, care vor fi afectate de tranziția justă, care vizează decarbonizarea, vor beneficia de un buget de 2,1 miliarde de euro, a anunțat ministrul Investițiilor, Marcel Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a fost aprobată metodologia de alocare a bugetelor către cele șase județe afectate de tranziția justă: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Mureș și Prahova.

„Un program așteptat mai ales din zonele afectate de tranziția justă, unde va trebui să punem în aplicare măsurile care privesc decarbonizarea. Este vorba de metotologia de alocare a bugetelor către cele 6 județe”, a declarat Marcel Boloș.

Conform acestuia, programul are un buget de 2,1 miliarde de euro și vizează măsuri de reconversie a locurilor de muncă și recalificare a oamenilor care vor fi afectați de măsurile de tranziție justă.

„Astăzi va fi lansat în cosultare publică acest program operațional. Asigurăm bugetele necesare pentru a asigura tranziția către economia cu emisii reduse de CO2 și să avem o integrare socială a forței de muncă afectate”, a mai spus ministrul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș