x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2 SEPTEMBRIE: Ziua Dreptăţii Chiriaşilor

2 SEPTEMBRIE: Ziua Dreptăţii Chiriaşilor

24 Aug 2009   •   00:00

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) constată cu indignare modul în care statul român - prin Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP) - tergiversează punerea în aplicare a Legii 1/2009 şi, în consecinţă, prelungeşte agonia zecilor de mii de foşti chiriaşi ai caselor naţionalizate rămaşi fără locuinţă.



Conform informaţiilor transmise în presă de surse ministeriale, Guvernul încercă să se disculpe pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru Legea 1/2009, acuzând 10 birouri teritoriale pentru aplicarea Legii 10/2001 de netrasmiterea documentaţiei necesare privind valoarea imobilelor aflate în litigiu. Menţionăm că aceasta este prima şi singura justificare primită din partea Executivului, în ciuda faptului că FACIAS a înaintat o acţiune în instanţă împotriva Guvernului Boc încă din luna mai a.c., pentru depăşirea termenului de 30 de zile prevăzut de lege pentru publicarea normelor metodologice.

În consecinţă, FACIAS reiterează intenţia de a continua lupta în instanţă cu Guvernul pentru publicarea normelor metodologice ale Legii 1/2009 şi aşteaptă primul termen stabilit pentru data de 2 septembrie a.c.

×
Subiecte în articol: observator