x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20 de oameni EVACUAŢI din cauza INUNDAŢIILOR

20 de oameni EVACUAŢI din cauza INUNDAŢIILOR

28 Mai 2015   •   13:34
20 de oameni EVACUAŢI din cauza INUNDAŢIILOR
Sursa foto: Dan Marinescu/INTACT IMAGES

Un număr de 20 de persoane din comuna sătmăreană Craidorolţ au fost evacuate din locuinţe în urma inundaţiilor, în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit unei centralizări a Instituţiei Prefectului, au fost evacuaţi 12 adulţi şi şapte copii la Căminul Cultural iar o persoană adultă imobilizată la pat a fost transportată de către un echipaj de ambulanţă SMURD la rude. De asemenea, s-a dispus punerea în siguranţă a 1.500 metri de dig, acesta fiind supraînălţat cu 6.000 de saci cu nisip şi diguri gonflabile, precum şi evacuarea a 60 de animale, deoarece au fost inundate zece curţi şi trei anexe gospodăreşti.

La faţa locului au intervenit 41 de pompieri cu şase autospeciale, 39 de jandarmi cu patru autovehicule, şase cadre din Poliţie, cu două autovehicule, 80 de voluntari şi cetăţeni din Craidorolţ, astfel că au fost protejate peste 600 de case.

Totodată 100 de persoane din cartierul Sătmărel, aparţinând de municipiul Satu Mare, au fost evacuate după ce casele le-au fost afectate în urma grindinei din 25 mai şi a ploilor de miercuri. Acestea au fost transportate la căminul cultural din localitate.

Râul Crasna din judeţul Satu Mare se află sub cod roşu de inundaţii până vineri la ora 12:00.

×
Subiecte în articol: evacuare inundatii