x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 200 de mineri de la SNLO au fost disponibilizaţi

200 de mineri de la SNLO au fost disponibilizaţi

05 Mar 2011   •   09:38
200 de mineri de la SNLO au fost disponibilizaţi
154864-.jpgPentru că administraţia a decis reducerea cheltuielilor de personal cu 11%, minerii care se apropiau de pensionare au fost nevoiţi să plece acasă. "Oamenii şi-au făcut o anumită vechime aici şi acum a venit momentul să plece. Nu ştiu pe ce criterii vor pleca, dar nu e bine", au spus ortacii nemulţumiţi.

Administraţia a oferit posibilitatea şi celor mai tineri care vor sa plece să o facă, în schimbul salariilor compensatorii de 29.000 de lei. Sindicaliştii se asteaptă şi la alte disponibilizări şi ameninţă cu procese.

"Nu suntem de acord cu plecarea nici în concediu de aşteptare, cu atât mai mult în pensie şi toate celelalte propuneri făcute de administraţie. Pentru asta am luat o hotărâre clară, o să ne prezentăm în justiţie pentru a fi repuşi în drepturi dacă dânşii vor face un abuz în acest sens", a declarat secreatrul Sindicatului Liber Roşiuţa, Nelu Roşca, potrivit realitatea.net.

Alţi peste 500 de mineri din cadrul SNLO aşteaptă rezultatul negocierilor dintre sindicate si miniştrii Muncii, Economiei şi Finanţelor pe tema concediului de aşteptare.

×