Sezonul de schi va începe în a doua jumătate a acestei luni. Decembrie nu va fi bogat în precipitaţii. Cele mai puternice ninsori vor ajunge în România abia în luna ianuarie.
Veşti proaste pentru hotelierii de la munte, dar şI pentru administratorii de instalaţii de transport pe cablu. DeşI sezonul de schi va începe spre sfârşitul lui noiembrie, s-ar putea ca ghinionul să lovească staţiunile montane în ultima lună a acestui an. Aşa că adio îmbogăţire pe buzunarul românului. Decembrie se anunţă slab în ninsori, astfel că de Crăciun şI de Revelion se va putea schia doar pe pârtiile care au instalaţiile de produs zăpadă artificială. Din prognoza pentru următoarele trei luni, emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, reiese că anul 2010 începe cu ninsori abundente în toată ţara. Transilvania, Bucovina şI Maramureşul vor avea parte de cele mai mari cantităţI de precipitaţii.
HAI LA SCHI!
Temperaturile medii ale lunii noiembrie se vor încadra în general în limite normale în cea mai mare parte a ţării, exceptând nord-vestul ţării, unde pot fi mai mici decât mediile climatologice. Cele mai mari temperaturi maxime pot atinge 20ºC în sudul ţării. În nopţile cele mai reci temperaturile minime vor coborî sub -10ºC în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, cu tendinţa de a depăşi valorile climatologice în jumătatea nordică a ţării. Se va produce bruma în majoritatea regiunilor. În intervalele cele mai reci, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte.
SĂRBĂTORI CU EMOŢII
În decembrie, temperaturile medii vor fi în general normale, cu tendinţa de a depăşi mediile climatologice în regiunile vestice şi sud-estice. În intervalele calde din cursul lunii temperaturile maxime pot depăşi 15ºC. În nopţile cele mai reci temperaturile minime pot coborî sub -15ºC în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi local normele climatologice.
NOUL AN VA ÎNCEPE BINE
Regimul termic al lunii poate depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari temperaturi maxime pot depăşi 10ºC în zonele de câmpie. În nopţile cele mai reci temperaturile minime pot coborî sub -15ºC în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, exceptând regiunile din jumătatea nordică a ţării, unde pot fi depăşite valorile climatologice.