x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 25 de ani de închisoare pentru avocatul braşovean care a comandat moartea soţiei sale

25 de ani de închisoare pentru avocatul braşovean care a comandat moartea soţiei sale

27 Feb 2012   •   10:59
25 de ani de închisoare pentru avocatul braşovean care a comandat moartea soţiei sale

Avocatul brasovean Victor Teodorescu, acuzat ca ar fi platit un tanar pentru a-i ucide sotia, a fost condamnat, astazi, de Curtea de Apel Brasov, la 25 de ani de inchisoare. De asemenea, Curtea de Apel Brasov a decis ca Erwin Victor Presmereanu, asasinul platit de Teodorescu, sa plateasca daune morale in valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.

Teodorescu urma sa incaseze, din politele de asigurare incheiate pe numele sotiei sale, aproximativ 200.000 de lei.

Citeste si Meteo-diabolism: Fostul procuror brasovean a grabit uciderea sotiei sale, din cauza vremii

Din probele stranse de procurorii Parchetului instantei supreme reiese ca avocatul Victor Teodorescu, pe fondul existentei unor datorii semnificative (mai exact acesta a recunoscut, la audieri, suma de aproximativ 270.000 de euro datorate mai multor persoane, dar sumele reclamate de diverse persoane fizice si juridice depasesc aceasta suma), in perioada 1-29 martie a planuit uciderea sotiei sale, prin intermediul unor interpusi, in scopul dobandirii unor avantaje materiale.

Anchetatorii au stabilit ca planul initial al avocatului era ca moartea sotiei sale sa para un accident, dar in cele din urma Teodorescu a luat hotararea eliminarii sotiei sale, instigandu-l la omor pe Erwin Victor Presmereanu.

Violeta Teodorescu a fost omorata, in 29 martie 2011, in locuinta sa, cu 25 de lovituri, cu un cutit si cu un levier. In 14 iunie, a fost inceputa urmarirea penala pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar in 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Presmereanu a fost prins in 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El a recunoscut crima, iar in 21 septembrie a fost condamnat la 16 ani si opt luni de inchisoare pentru omor calificat.

×