x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 3,5 milioane de euro pentru deszăpezirea sectoarelor 1 şi 5

3,5 milioane de euro pentru deszăpezirea sectoarelor 1 şi 5

22 Noi 2012   •   15:38
3,5 milioane de euro pentru deszăpezirea sectoarelor 1 şi 5

Pentru această iarnă, 2.000 de străzi din sectoarele 1 şi 5 vor fi deszăpezite de Romprest. Potrivit reprezentanţilor firmei, utilajele de deszăpezire şi de împrăştiere a materialelor antiderapante vor acţiona pe 1.080 de străzi din Sectorul 1, adică pe 5.500.000 de metri pătraţi de carosabil. În Sectorul 1 vor acţiona 90 de utilaje,"cu 20 la sută" mai multe decât în sezonul trecut, iar personalul care va interveni pentru deszăpezire este de minimum 200 de persoane pe fiecare schimb.

Directorul operaţional al societăţii Romprest, Sorin Velicu, a spus că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, intervenţia utilajelor pentru deszăpezire va avea în vedere două grade de urgenţă.

Astfel, "urgenţa 1" vizează arterele destinate traficului RATB, inclusiv pasajele subterane şi supraterane, arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire începe imediat după ce începe să ningă şi se finalizează în maximum patru ore de la încetarea ninsorii. De asemenea, această "urgenţă" prevede şi asigurarea accesului la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie, atât cele privind sănătatea, alimentaţia publică, învăţământul, cât şi cele privind asigurarea energiei electrice, termice sau transportul în comun, precum şi curăţarea refugiilor pietonale ale staţiilor RATB, în maximum două ore de la încetarea ninsorii.
"Urgenţa 2" vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în "urgenţa 1", în maximum patru ore de la finalizarea acesteia.

Potrivit lui Sorin Velicu, în cazul ninsorilor abundente sau cu o durată mai mare de 12 ore se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun şi a arterelor pe care se află instituţiile publice, şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri. 3,5 milioane de euro au fost investite de firmă în dotări şi utilaje aferente activităţii de deszăpezire.

×