x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 3 ani, 2 luni şi 14 zile: Arena Naţională e gata. Vezi cum s-a ridicat cel mai mare stadion din România (VIDEO)

3 ani, 2 luni şi 14 zile: Arena Naţională e gata. Vezi cum s-a ridicat cel mai mare stadion din România (VIDEO)

de Iulia Barbu    |    04 Aug 2011   •   16:26
3 ani, 2 luni şi 14 zile: Arena Naţională e gata. Vezi cum s-a ridicat cel mai mare stadion din România (VIDEO)

Lucrarile la Arena Nationala s-au incheiat, iar cel mai mare stadion din Romania isi poate primi in orice moment vizitatorii. Arena Nationala este unul dintre putinele stadioane din Europa cu standard ELITE.

In 2012, aici se va juca Finala UEFA – Europa League, ceea ce pentru Bucuresti reprezinta cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani.

Arena Nationala in cifre
Stadionul poate fi utilizat 365 de zile pe an, intrucat are un acoperis retractabil. Arena Nationala se incadreaza in standardele UEFA: 105 metri lungime, 68 metri latime.
Are 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri in tribuna I.
270 de locuri sunt dedicate persoanelor cu handicap. Presa va avea 19 pozitii pentru camerele de televiziune si 364 locuri pentru jurnalisti.

Parcarea subterana are 192 de locuri, iar cea supraetajata va avea 1.200 de locuri. Stadionul poate fi evacuat in 7 - 8 minute, avand 40 de scari evacunate si 8 scari monumentale.

Terenul de joc este prevazut cu un sistem de incalzire cu agent termic. Pe stadion au fost anemajate 7 puncte de prim-ajutor, dar si puncte de interventie/siguranta: pompieri, politie, cabinet antidoping. Tot pe stadion vor putea fi amplasate 62 de chioscuri cu vanzare.

Nocturna si sonorizarea Arenei Nationale
Pe stadion au fost montate 4 ecrane gigantice a cate 30 de metri patrati fiecare
Instalatia de nocturna are 264 reflectoare cu un total de 2.000 lx.
Gradenele sunt iluminate cu 80 de reflectoare, 2 bucati pe fiecare arc.
Acoperisul fix este iluminat ambiental cu alte 80 de reflectoare, 2 pe fiecare stalp metalic
Instalatia de sonorizare are 120 de difuzoare de mare putere, montate la nivelul acoperisului fix intercalat cu reflectoarele de nocturna si 20 de difuzoare montate la cubul video.
Etajul I este destinat lojelor VIP.
Etajul II cuprinde inelul de distributie a circulatiei pentru spectatori, circulatie care deserveste balconul stadionului si care va avea o capacitate de35.450 locuri.

Arena Nationala, cu cele 55.000 de locuri ale sale si acoperis retractabil, a costat 131 milioane de euro. Stadionul din Frankfurt, Germania are 48.000 de locuri si costurile s-au ridicat la 146 milioane de euro. In Polonia, la Wroclaw, pentru un stadion fara acoperis retractabil s-au platit 160 de milioane de euro. Stadionul are o capacitate de 44.000 de locuri.

Fotografiile si filmele ne-au fost puse de dispozitie de Primaria Municipiului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: national arena