x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 302.000 de scrisori de la copiii din întreaga lume pentru Moș Crăciun

302.000 de scrisori de la copiii din întreaga lume pentru Moș Crăciun

24 Dec 2015   •   16:51
302.000 de scrisori de la copiii din întreaga lume pentru Moș Crăciun

Până în ajunul Crăciunului, municipalitatea unui orăşel aflat la nord de Berlin a primit peste 302.000 de scrisori pentru Moş Crăciun de la copii din întreaga lume în care micuţii cer moşului împlinirea dorinţelor lor pentru acest Crăciun, relatează DPA.

Tradiţia datează din 1984, când un număr restrâns de copii germani au trimis scrisori cu dorinţele lor pentru Moş Crăciun la primăria comunităţii Himmelpfort, copiii crezând că oraşul al cărui nume înseamnă Poarta Raiului ar putea fi locul de reşedinţă al lui Moş Crăciun. Copiii au primit răspuns la scrisorile lor din partea celor din Himmelpfort.

În acest an copilaşii au cerut moşului păpuşi, trenuleţe şi ciocolată topită la robinet. Mulţi dintre copii au cerut în scrisori să aibă parte de un Crăciun alb cu zapadă. Aproximativ 30.000 de scrisori au venit de la copii din afara Germaniei, cele mai multe fiind din Polonia şi Taiwan.

Colectarea scrisorilor de către cei de la municipalitatea din Himmelpfort a înregistrat în 2014 un record în cei 30 de ani de la instituirea acestei tradiţii, fiind primite atunci 312.000 de scrisori de la copii din întreaga lume.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: moş crăciun scrisori Mos Craciun