x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 375 de tineri si adulţi vor fi ajutaţi să revină la şcoală. Topul judeţelor cu cei mai mulţi analfabeţi

375 de tineri si adulţi vor fi ajutaţi să revină la şcoală. Topul judeţelor cu cei mai mulţi analfabeţi

04 Iun 2014   •   20:44

Asociaţia C4C Communication for Community a lansat proiectul "Cu mic, cu mare, din nou la şcoală", proiect care îşi propune sa ajute peste 350 de tineri si adulti care nu au terminat învăţământul obligatoriu să aibă o a doua şansă la educaţie. Mai exact, să revină la şcoală.
Proiectul se va derula în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 şi îşi propune reducerea şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin programe de tip “A doua şansă” destinate tinerilor şi adulţilor care au părăsit timpuriu şcoala şi prin menţinerea în educaţie a preşcolarilor şi elevilor cu dizabilităţi expuşi riscului de părăsire timpurie a şcolii în Regiunile Bucureşti - Ilfov, Sud - Muntenia şi Sud - Vest Oltenia. Conform ultimului recensământ, în 2011, în regiunile de implementare ale proiectului erau peste 91.000 de persoane declarate analfabete, această zonă geografică incluzând primele patru judeţe din ţară ca procent de populaţie analfabetă (Giugiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Teleorman), cu o medie de 3,05% faţă de 1,22%, media naţională. În urma implementării proiectului, 375 de tineri şi adulţi vor participa în cadrul programelor de tip “A doua şansă”, fiind susţinuţi şi ajutaţi să îşi reia studiile. De asemenea, 15 centre vor fi amenajate cu mobilier, aparatură şi instrumente didactice adecvate procesului de predare – învăţare pentru adulţi. În plus, 60 cadre didactice şi specialişti educaţionali vor fi instruiţi suplimentar pentru desfăşurarea programelor de acest tip.

×