x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 400 de hectare din Bucureşti vor fi tratate vineri împotriva ţânţarilor

400 de hectare din Bucureşti vor fi tratate vineri împotriva ţânţarilor

de Agerpres    |    21 Aug 2014   •   17:18
400 de hectare din Bucureşti vor fi tratate vineri împotriva ţânţarilor

Tratamente împotriva ţânţarilor vor fi efectuate vineri dimineaţa pe mai mult de 400 de hectare, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

Aviotratamentele vor fi aplicate pe o suprafaţă de 423 de ha în perimetrele mai puţin populate cu vegetaţie bogată, astfel: zona Parcului Herăstrău - 73 ha, a Parcului Tineretului şi Parcului Naţional al Copilului - 112 ha, a Parcului Pantelimon - 31 ha, a Lacului Tei - 8,5 ha, a Parcului Plumbuita - 31 ha, a Parcului Titan - 50 ha, a Lacului Văcăreşti - 22 ha, a Parcului Kisellef - 14 ha, zona Parcului Naţional - 6,7 ha, a Parcului Carol - 29 ha, a Parcului Giuleşti, Giuleşti Cinema şi Crângaşi - 16 ha, a Parcului Izvor - 15 ha, a Parcului Cişmigiu - 15 ha.

Produsul utilizat pentru aviotratamente este Forza 50 SC care are ca substanţă activă alfa-cypermethrin 50g/ litru. Acesta se diluează în apă în raportul de 100 ml de  produs la 50 de litri de apa, cantitate care va fi folosită la un hectar.

Tratamentele se efectuează dimineaţa în perioada de activitate a populaţiilor de ţânţari atunci când parcurile nu sunt populate.

În toate parcurile se vor amplasa panouri cu 24 de ore înainte de tratament care vor conţine data şi intervalul orar în care sunt aplicate insecticidele. 

Seria tratamentelor avio a început pe 7 august, atunci când a fost aplicat primul tratament, cel de vineri fiind al doilea. 

×