x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5,4, 3, 2, 1 şi s-a făcut Lumină! S-au aprins luminile de Crăciun în Bucureşti

5,4, 3, 2, 1 şi s-a făcut Lumină! S-au aprins luminile de Crăciun în Bucureşti

de Iulia Barbu    |    04 Dec 2011   •   16:13
5,4, 3, 2, 1 şi s-a făcut Lumină! S-au aprins luminile de Crăciun în Bucureşti

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a ajuns ieri seara in Piata Timpului cu cateva minute inaintea deschiderii oficiale a Craciunului in Bucuresti. Oprescu le-a spus parintilor sa-si priveasca copiii zambind, sa se bucure de ei si le-a dorit ca Mos Niculae sa le umple micutilor ghetutele cu daruri. Toata lumea a numarat impreuna cu Primarul General secundele pana la aprinderea beculetelor. Cei mici au aplaudat si bucurestenii au parut sa se bucure cu adevarat de ziua dedicata lor. La eveniment au fost prezenti atat un grup de colindatori, cat si o fanfara care a dat si mai multa culoare peisajului. La momentul in care primarul si-a facut loc prin multime o fetita aflata in bratele tatalui ei a exclamat uimita: "Tati, nenea cu cravata rosie este domnul Primar?'. Tatal i-a raspuns zambind ca da si i-a spus sa aiba rabadare sa vada luminitele. De altfel, parintii au putut sa le cumperre copiilor bunatati din casutele de lemn amenajate in Piata Timpului. Singurii care pareau sa nu se bucure de eveniment au fost membrii ai Politiei Locale care supravegheau perimetrul. Nici macar ziaristii nu au avuit voie sa treaca linia imaginara pe unde se presupunea deja ca ar fi trebuit sa soseasca domnul primar. Echipajelor de la paza nu le-a iesit planul, intrucat cei mici zburdau fara nici o piedica in zona restrictionata de politisi.De altfel, toti voiau sa ajunga langa bradul impodobit de sarbatoare. Imediat dupa aprinderea luminilor, bucurestenii au fost invitati sa asculte colindele copiilor chemati la eveniment.

Avand in vedere ca anul acesta au fost montate cu 12% mai multe leduri ca anul trecut, aprinderea tuturor se va face etapizat, pentru a fi evitate defectiunile.

Astfel, in aceasta seara, la ora 18:30 vor fi aprinse beculetele ecologice in Piata Victoriei, Bv. Lascar Catargiu, Piata George Enescu, Bulevardul Unirii, Piata Romana, Bv. Gheorghe Magheru, Bv. I.C. Bratianu, Piata Universitatii, Calea Victoriei, Centrul Istoric, Piata Natiunilor Unite.

Dupa miezul noptii se vor aprinde luminile si in Piata Constitutiei, Bv. Regina Elisabeta, Soseaua Kiseleff (portiunea Piata Victoriei-Arcul de Triumf).

Intre cinci si sase decembrie vor fi aprinse luminile si pe Bv. Aviatorilor, Bv. Constantin Prezan, Piata Presei Libere, Fantana Miorita, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bv. Dacia, Calea Dorobanti, Piata Operei, Pasaj Pipera-Tunari, Piata Spania.

In acest an, pe langa milioanele de beculete, mai multe cladiri emblematice din Bucuresti vor fi scena unor proiectii holografice cu tematica sarbatorilor de iarna.

Printre cladirile si spatiile alese pentru proiectii se numara Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu', Piata Roma (la intrarea in Centrul Istoric).

Numarul total de leduri folosite in acest an este de 2.607.832, traseele iluminate festiv intinzandu-se pe 21,3 kilometri.

Cine nu poate asista din strada la aprinderea luminilor de Craciun, poate urmari evenimentul cu ajutorul sistemului de webcam gazduit de jurnalul.ro

×