x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 500 de euro, un copil bucurestean

500 de euro, un copil bucurestean

22 Noi 2004   •   00:00

O echipa a televiziunii britanice Sky News a descoperit in Bucuresti, in doar cateva minute, o familie doritoare sa-i vanda bebelusul unui necunoscut, pentru doar 500 de euro.

Jurnalistii au ramas muti de uimire cand, intr-o piata aglomerata, au descoperit un cersetor care le-a oferit copilul sau inca nenascut pentru cateva sute de euro. "Totul este posibil", le-a spus un batran celor doi jurnalisti britanici, cand acestia au intrebat care este valoarea unuia dintre nepoti.

Fenomenul traficului de copii din Europa de Est este monitorizat de catre Natiunile Unite, care au dat recent publicitatii un studiu alarmant. Aproximativ 1,2 milioane de copii sunt traficati anual catre tarile dezvoltate din intreaga lume. Majoritatea acestor copii, care provin din estul Europei, ajung in Marea Britanie, unde soarta le rezerva o viata anosta, pe strazile marilor orase. Televiziunea Sky News atrage atentia ca, pana in 2002, Anglia nu avut o legislatie in domeniu si nu a incadrat traficul de copii in zona infractiunilor. Astazi, un traficant de carne vie risca 14 ani de inchisoare. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: observator